•  - Cosyflame
  •  - Cosyflame
  •  - Cosyflame
  •  - Cosyflame
  •  - Cosyflame
Inloggen
Belgisch ontwerp & fabricaat

ontwerp en fabricatie in België

Fabriekstoonzaal met 44 brandende gashaarden in De Pinte (Gent) steeds de nieuwste modellen,

verschillende gashaarden aanwezig met onzichtbaar HD-glas

fabriekstoonzaal zaterdag 24 januari OPEN zonder afspraak van 9-12 & 14-18uur

tijdens de week steeds mogelijk maar enkel op afspraak tel 09/222.80.84

 

Welkom bij Cosyflame gashaarden... 

 

 

"Cosyflame is changing the world... "
neem dit letterlijk en ontdek onze wereldprimeur van op Batibouw 2014 nu in de fabriekstoonzaal in De Pinte bij Gent

 

ECHT ONZICHTBAAR GLAS, waardoor uw open haard echt open lijkt... 

 

Ontdek de betoverende video onder de rubriek "onzichtbaar HD-glas"

 

Mag het voor U iets mooier en exclusiever zijn? Cosyflame fireplaces are hotter than ever!

De mooiste haarden op gas, de mooiste vlammen, de mooiste natuurgetrouwe houtblokken... naar Vlaamse smaak. U kan al dat moois bewonderen bij de exclusieve verdeler en in de fabrieks haarden toonzaal in De Pinte nabij Gent, waar de haarden ook ontworpen en gemaakt worden. Een Cosyflame open haard herkent men van ver aan het formaat van de haard, de vlammen, de reuze blokken en de gloed...  

"Incognito" kaderloze gesloten gashaarden herkent men niet, want u ziet noch de inbouwhaard, noch het glas... een gepatenteerd concept...  een uitstekende haard voor zowel moderne als klassieke haardwanden.

Plaats uw incognito gashaard gelijk met het vloerpasniveau waardoor uw living visueel groter lijkt omdat uw vloer optisch doorloopt tot achterin de haard. Zo heeft u niet het gevoel dat een diepere haard iets meer plaats inneemt, maar het effect is des te mooier.

Wat maakt een goliath brander in uw Cosyflame haard zo uniek?

Een Cosyflame heeft reuze realistische half opgebrande natuurgetrouwe houtstammen. Houtblokken en as gloeien werkelijk zoals bij een echte openhaard, de houtblokken legt u zoals u zelf wenst (uniek). Een drietraps piramide gasbrander zorgt voor enorm hoge vlammen  maar consumeert weinig gas. Er is keuze tussen een Goliath brander van 60 of 80 cm breed.  Noteer dat een brede haard niet noodzakelijk een brede brander nodig heeft > hout stookt men altijd op een hoopje, men gooit een nieuwe echte houtblok altijd ongeveer op dezelfde plaats, nooit een blok links en daarna een rechts. De Goliath gasbrander van 60 cm brandt dus smaller en zorgt voor een hoger vuurbeeld dan een 80 cm brander die zorgt voor een breder vuurbeeld.

U maakt de haard aan vanuit uw luie zetel met de afstandsbediening, waarbij u de vlammen traploos hoger of lager regelt. Uniek is ook de 'random' knop waarbij de gaskachel zorgt voor een zelfvariërend vlambeeld,  u kijkt dus niet aanhoudend naar hetzelfde vuurbeeld. Ook ECO-knop genaamd... de open haard brandt over de hele avond bekeken aan gemiddeld 50%, ook bestaat de optie Knettergeluid zoals bij een 'echte' open houthaard , en zelfs een kaars die zorgt voor de houtgeur alsof er een echte haard staat te branden. Een extra 3D houtset, waarbij de stammen schijnbaar 'door' de ruit steken behoort ook tot de mogelijkheden waardoor de glasplaat al helemaal niet meer opvalt  Cosyflame spaart kosten noch moeite om u de meest realistische open haard te geven zonder de nadelen van echte houtstook (hout sleuren, hout te nat, niet trekkende schouw, veel stof in huis, altijd vuile ruiten, vaak ventilatoren, niet genoeg tijd, nooit uit wanneer u gaat slapen, schouwbrand mogelijk...)

Alle gesloten Cosyflame gashaarden (= C toestel) hebben een hoog rendement van 65 à 75%, bewust niet TE hoog, want hoe hoger het rendement, hoe blauwer de vlammen, dit zorgt er ook voor  dat u langer kan genieten van het mooie vuur gedurende de ganse avond en het minder snel te warm zal worden, uw cosyflame is uw bijverwarming niet uw hoofdverwarming, te warm is te warm, wij wensen u een "cosy" avond toe met heel de avond aanhoudend vuur zonder veel verbruik, maak gebruik van de random knop en u verbruikt 1 tot 2 euro per avond van 19 tot 23 uur

 

Standaard glas afmetingen zijn:

70 cm hoog x 83 cm breed x 48 cm of 58 cm diep

70 cm hoog x 108 cm breed x 48 cm of 58 cm diep

85 cm hoog x 83 cm breed x 48 cm of 58 cm diep

85 cm hoog x 108 cm breed x 58 cm diep

85 cm hoog x 133 cm breed x 58 cm diep

 

De keuze van binnenwanden is onbeperkt

-antraciet zwart 

-roest Corten staal

-verticaal gelijnd gietijzer motief

-spiegelend zwart glas 

-alle nieuwe en oude bakstenen 

-oude verzaagde dakpannen 

-vele andere hittebestendige materialen volgens uw keuze of smaak,

 

Incognito klassieke sierschouwen:

Het 'onzichtbaar' glas wordt in de breedte afgewerkt naar exacte maat  van uw haardopening, m.a.w. de exacte hoogte x breedte van de sierschouw opening tot maximaal 1160 mm hoog en 1630 mm breed. Het unieke is dat de sierschouw niet naar de haard wordt aangepast (dmv paskaders) maar wel omgekeerd iedere incognito haard wordt gemaakt naar de openingsmaten van de schouw op de millimeter juist. Zo komen soms heel mooie antieke sierschouwen terug 100% tot hun recht. Heeft u een (antieke) kasteelschouw met schelp en boogvorm bovenaan? Ook dit is geen probleem voor de incognito haarden.

 

In mechanisch geventileerde woningen of lage energie woningen, met balansventilatie C of D, zijn "open"gashaarden zonder glas niet meer toegelaten, enkel nog gesloten gashaarden dmv glas zijn toegelaten. Het is ook logisch, eerst uw woning (over) isoleren, dan uw woning moeten mechanisch ventileren (om schimmels te voorkomen), om dan een vaak gigantisch rookkanaal (soms met een lawaaierige  rookzuiger) te plaatsen die heel het EPC verhaal compleet in de war brengt. Wie kiest voor een gesloten gashaard, kiest voor veiligheid, de onzichtbare rookgassen kunnen onmogelijk in het lokaal binnenkomen.

Rookafvoer:

Concentrisch 130/200 bij een verticaal  (verlopend) schouwkanaal van 20x20cm of meer, maximum 11 meter hoog, en/of 3 meter horizontaal eventueel zonder lelijke inox schouwkappen bovenop de schoorsteen dmv het bijna onzichtbaar en gepatenteerd Discreto eindstuk.

Concentrisch horizontaal, 130/200 horizontaal eindigen door de gevel, tot 3 meter ver

Parallel verticaal (130+130(180mm)) bij een grotere schouwpot (>=25x25cm) of meerdere kleine verticaal (verlopende) schouwkanalen tot een maximale hoogte of lengte van 25 meter.

Parallel horizontaal naar de gevel aansluitbaar (130(180)+150mm) tot 8 meter horizontaal.

Concentrisch en parallel in combinatie, tot 8 meter horizontaal, tot 25 meter verticaal, Cosyflame heeft steeds de oplossing, ideaal voor nieuwbouw appartementen steeds mits overleg met de dealer en de fabrikant.

 

COSYFLAME ism volgende exclusieve verdelers...

AMA open haarden te Kapellen (nabij Antwerpen,Brasschaat), oude bouwmaterialen Deknock te Zedelgem (nabij Brugge), Ballet kachels te Kermt (nabij Hasselt Limburg, Genk,Diest,Tongeren), Borvi sierschouwen te Lembeke (nabij Eeklo en Evergem), bouwcenter Dils te Hulshout (nabij Heist op den berg en Rotselaar en Geel en Herentals), Castle fire te Zwolle Nederland, cheminee Henry te Wavre (nabij Leuven), Dalemans exclusieve open haarden te Maasmechelen (nabij Lanaken en Bree Limburg en Genk), De Baere haarden te Waregem (nabij Oudenaarde), De Backer Jos schouwen te Rumst (bij Aartselaar en Lier), De Smedt cocooning interieur te Kapelle-op-den-bos (nabij Vilvoorde), Delplan cheminees te Oudergem (Auderghem in Brussel Bruxelles), Emex haarden te Meulebeke (nabij Tielt en Roeselare), Emex international stone te Knokke Heist (nabij Brugge), Feryn haarden te Oostende (nabij Gistel en Nieuwpoort), Frank Brynaert inbouwhaarden te Erpe Mere (nabij Aalst en Zottegem), Goeyvaerts gaskachels te Deurne (nabij Antwerpen), Groven style sierschouwen te Sint Truiden (nabij Liege,Tienen,Leuven), oude bouwmaterialen Joris Van Apers te Reet (nabij Antwerpen,Aartselaar,Lier), Leon Van den Bogaert kasteelschouwen te Kalken (nabij Gent en Dendermonde), Marbrino schouwen te Deinze (nabij Gent en Oudenaarde), Mauws vuren te Beveren Leie (nabij Kortrijk en Oudenaarde), openhaarden galerij te Malle (nabij Turnhout,Zoersel,Kasterlee), Pia Manu te Ingelmunster (nabij Roeselare en Kortrijk), Roger Van Dale te Brugge (nabij Knokke), Rommelaere te Roeselare, Royer ambiances feux ouverts te Luxembourg (Letzebuerg), schouwen Van Damme te Gentbrugge (nabij Gent), Sfire te Lede (nabij Dendermonde en Aalst), Stone And fire te Koksijde (nabij Veurne en De Panne), stone creation te Dilbeek (nabij Ternat), Treuttens te Beersel (nabij Halle, Brussel), Van Raemdonck sierschouwen te Waasmunster (nabij Sint Niklaas en Lokeren en Dendermonde), Verbeke haarden te Poperinge (nabij Ieper), Verplancke haarden te Sint Eloois Vijve (nabij Waregem en Oudenaarde) Castle Fires gashaardenimporteur Nederland met o.a. verdeler: De-Opkamer te Made (nabij Breda, Tilburg, Noord-brabant Nederland,), COSYFLAME fabriekstoonzaal keistraat 127 B-9840 De Pinte (centraal gelegen tussen Brugge Gent Oudenaarde Sint Niklaas Aalst Kortrijk Tielt)