Je open haard blaast 6 keer meer fijnstof in de atmosfeer dan 6 grote diesel vrachtwagens samen [en wat je eraan kan doen] - Cosyflame

Bezoek DE gashaarden fabriekstoonzaal van 600m2 in De Pinte (Gent). Cosyflame is Belgisch in zowel ontwerp als productie. Te bezoeken op afspraak, dus geen lange wachttijden, óók kort op de bal.
Contacteer ons op (09)2228084, via email info@cosyflame.be of via whatsapp (knop rechts onderaan).

Je open haard blaast 6 keer meer fijnstof in de atmosfeer dan 6 grote diesel vrachtwagens samen [en wat je eraan kan doen]

21/05/2019

gashaarden_723_detail.jpg

Wat is "opwarmen van de aarde" nu precies? Volgens Wikipedia is klimaatopwarming of klimaatverandering, zoals het in onze taal wordt genoemd, de stijging van de wereldtemperatuur sinds de pre-industriële periode. De grondtemperatuur zou sindsdien een gemiddelde van 0,87 ˚C hoger liggen dan in de jaren 1850 tot 1900. Volgens berekeningen zou die stijging in 2100 wel tot 2,4 ˚C ( en méér! ) kunnen oplopen. Als je bedenkt dat een temperatuurstijging van 2˚C grote -  en soms catastrofale - veranderingen met zich meebrengt voor zowel mens als milieu, dan is het wel duidelijk dat we ons gezamenlijk moeten concentreren op het verminderen van het broeikas effect en zo de opwarming van de aarde beperken.

 

Wat heeft klimaaropwarming nu te maken met het gezellig samenzitten rond de open haard?

 

We nemen daarvoor een kijkje naar aflevering 4 van het VRT programma "Factcheckers" dat op 3 april 2019 werd uitgezonden op één.