Incognito Plus - Cosyflame

De Cosyflame gashaarden fabriekstoonzaal is  vrijblijvend en zonder afspraak open iedere zaterdag van 9 tot 12 en 14 tot 17 uur. Andere dagen op afspraak.
Email info@cosyflame.be, bel ons op 09/222.80.84 of via Whatsapp (knop rechts onderaan).

Volg ons op Instagram @cosyflamegashaarden en @louisemarieoldfireplaces

Incognito Plus

INCOGNITO PLUS COSYFLAME (octrooi)
 

De Incognito plus is de opvolger van de Incognito.  Het zijn exclusieve gashaarden, 2 maal dezelfde combinatie komt bijna niet voor. M.a.w. Incognito Plus haarden zijn gepersonaliseerde gashaarden.

U vraagt, Cosyflame maakt. Daag ons gerust uit ! 
De leveringstermijn bedraagt meestal 5 à 6 weken na bestelling, ook voor maatwerk. Doch het kan ook al eens snel moeten gaan en daar een Cosyflame in eigen professionele ateliers in Vlaanderen wordt gemaakt, kunnen we kort op de bal spelen indien nodig.
 

Nu met nog veel meer mogelijkheden dan voorheen, deze gesloten gashaarden zijn kaderloos (patent), dit wil zeggen dat alle aandacht naar het vuur gaat, en niet naar kaders of zwarte randen op het glas. Want kaders, dat is iets van vroeger, toch? 

De Incognito+ gashaarden kunnen ook een opening op maat hebben, zodat u de mooiste verhouding bekomt voor uw haardwand of op maat van een (oude) sierschouw.

De Incognito+ gashaarden zijn verkrijgbaar vanaf 75cm tot 180cm glasbreedte per millimeter, in standaardglasbreedtes van 90, 105, 120, 150, 180cm.

De beschikbare dieptes van de nieuwe Incognito+ zijn nu: 40, 50 en 60 cm diep.

De glashoogtes zijn verkrijgbaar in 70, 85, 100, 115, 130, 145 cm. Er zijn 46 standaardcombinaties en er zijn er vele duizenden combinaties mogelijk in maatwerk.

 

Wenst u een glasbreedte op maat, dan versmallen we een standaardhaard van de maat breder dan gewenst, mits een kleine meerprijs van 300 euro. Idem wanneer u een glashoogte op maat wenst, +300 euro te beginnen van de maat hoger.

 

Waar het vroeger enkel de opening op maat was, in een vaste maat basishaard, verkleint nu de buitenafmeting mee. Dat wil zeggen, wenst u een glasmaat van 100cm breed de overmeten breedte is dan steeds 20cm meer dus 120cm. wenst u een openingsbreedte van 147,2cm … de overmeten breedte is 167,2 cm.

Met dit uniek gegeven kan u steeds de grootste haard zetten op de soms beperkte plaats.  Kies uw eigen glasmaat, dé juiste verhouding van het geheel is zeer belangrijk, sluit geen gedwongen compromis zoals bij de gewone gascassettes.
 

Sommige modellen hebben als optie een prisma vorm, waarbij de gashaard achteraan smaller is, een trapeziumvorm, dat kan van pas komen bij bv. een verbouwing met een buitenschouw of in een herenhuis waar in de hoeken rookkanalen lopen van onderliggende verdiepingen.  Een prisma is ook uitermate geschikt om in een hoek te plaatsen, zo heeft u een grote ruit en weinig plaatsverlies.

 

De nieuwe Incognito+ gashaarden worden voorzien van de nieuw ontworpen Maxiglow brander. Dit is een revolutionaire brander met maar liefst 6 branders die u, zoals het woord het zelf zegt, een gloei en gloed geven nog nooit gezien bij gas We spreken hier van een echte gloei, niet de kitscherige rode leds of lampjes, of gloeidraad.  Hoge vlammen maken is niet zo moeilijk maar veel en een mooie gloei wel, en daar slaagde Cosyflame nu in voor de volle 100%.

De Maxiglow brander wordt aangemaakt met de design afstandsbediening, er zijn 8 standen van vlamhoogtes (lees: warmte-intensiteit) en er is ook nog de stand 9, die u een random vlambeeld geeft. Ook is der de eco-stand: de haard brandt eens veel en ook eens weinig.
De nieuwe Maxiglow brander moet niet onderdoen voor de look & feel van een echt houtvuur. Hout brandt van onder de stronken,  zo doet Cosyflame dit ook, want hout brandt niet vanuit een stam.  Nog een voordeel is dat u de houtstronken kan verleggen, de vlammen komen dan anders van onder de houtblokken, het vuurbeeld is dan anders en u bent niet gedoemd om de rest van uw leven naar hetzelfde vuurbeeld te kijken.
Er zijn 2 houtsets met verschroeide look verkrijgbaar, kleine stammetjes en grote stammen.  Uiteraard leveren we in de 40cm diep de kleintjes en in de 60 cm diep de grote. In de 50 cm heeft u de keuze uit de twee.
Cosyflame bootst een echt houtvuur na dat reeds een uur aan het branden is, de verse gele stammen zijn er niet meer.  Een haard moet eruit zien als een vuile hoop, niet kunstmatig, dat is het meest realistische. Maar het moet ook zonder de rompslomp, daarom dat Cosyflame er ook een zakje Magic-poeder bijlevert, voor de finishing touch. 
Er is een nieuwe optie ECO-SPLIT voor in de zomer: dit is een duo gasklep waarbij je de helft van de brander dooft. In de zomer wil je ook hoog vuur zien maar minder breed, opdat het niet te warm zou worden. Deze is uiteraard ook te regelen met de afstandsbediening.

De Maxiglow brander is zowel op aardgas als op propaangas verkrijgbaar. Meer en meer wordt er een gastank geplaatst ondergronds of bovengronds met propaangas (gasflessen zijn niet geschikt). Die nieuwe maxiglow brander op propaangas brandt zeer mooi, met vrij hoge vlammen, en proper: er is bijna geen verschil te zien met aardgas. Het is belangrijk dat je propaangas ziet branden, weinig andere merken (beter gezegd: geen) zijn daar écht goed in. In de fabriekstoonzaal in De Pinte kan u meerdere gashaarden op propaangas zien branden.  
De Cosyflame gashaarden op propaangas worden enkel als C31 met dakafvoer verkocht, niet met geveldoorvoer C11.

De gashaard kan naast de afstandsbediening ook geregeld worden door domotica, wanneer u daarover beschikt. Zo kan u de haard reeds aanmaken van op afstand bv uit de wagen, en is die op temperatuur wanneer u thuiskomt.

 

Het verbrandingsrendement van de nieuwe Incognito+ gashaarden is gestegen van 73 % naar 78 à80% naargelang de opstelling, doch de uitstraling heeft geen gelijke door de mooie maxiglow brander met hoge vlammen. Een Cosyflame gashaard is een bijverwarming, en is meestal voldoende in het tussenseizoen. Een Cosyflame is geen hoofdverwarming daar dient de cv-ketel of warmtepomp voor. Cosyflame streefde niet naar nog meer rendement, want hoe hoger het rendement, hoe blauwer de vlammen, en dat willen wij vermijden. Het mooie vuurbeeld gaat voor op die laatste procenten verbrandingsrendement. 

 

De tijden van verbrassen is voorbij, daarom moet uw gashaard hermetisch afgesloten zijn met HD-glas. Gashaarden zonder glas hebben nul% rendement en er is een reële kans op CO-vergiftiging. Met hout zie je de rook in huis komen, met gas niet. Cosyflame stopte met de productie van open gashaarden zonder glas toen de balansventilatie systeem D woningen verplicht werden. Geen risico is steeds beter dan welke ingebouwde veiligheid dan ook. Beter voorkomen dan genezen.

 

U regelt de vlamhoogte van de Cosyflame Incognito Plus tussen de 3 en 10KW warmteafgifte. Maar op lager vuur brandt een Cosyflame ook zéér mooi, daar hebben wij voor gezorgd. De haard heeft beter te hoge dan te lage vlammen naar uw zin. U kan altijd de deur naar de keuken of de gang wat openzetten.  Hou er rekening mee dat men de vloerverwarming beter wat kan snoeren in de woonkamer, het is aangenamer om te kijken naar de mooie brandende Cosyflame dan naar een te warme vloer.  Met een Cosyflame verbruikt u minder, want u moet u vloerverwarming pas later op het jaar aanzetten, wanneer men spreekt van nachtvorst. Dan nog zet u de thermostaat op 19°C, de rest verwarmt u met de Cosyflame, want die is efficiënt in het lokaal waar u verblijft, en brandt pas wanneer u of uw dierbaren aanwezig zijn.

 

De Cosyflame verbruikt tussen de 0,7 en 1,3m³ gas per uur, laten we zeggen gemiddeld 1m³/ u. In februari 2023 kost gas 0,52 euro per kubieke meter … indien u stookt van 19 tot 23u verbruikt die dan zo’n 2 euro per avond. Drinkt u er nog een glaasje Duvel bij… kost het u zo’n 4 euro … M.a.w. het is allemaal relatief of iets te veel is of niet.

Doorgaans stookt met 100 avonden per jaar … dus 200 euro per jaar verbruikt de Cosyflame, u heeft niet verbrast want de Cosyflame gaf u veel warmte, sfeer en gezelligheid. Uw partner is iedere avond een uur vroeger thuis om bij u en de Cosyflame te zitten. Hout of pellets sleuren, massa’s stof in huis en ruiten kuisen, dat is het allemaal niet waard. Hout is ook niet gratis en je moet uw uren werk ook rekenen, terwijl je hout sleurt doe je niets anders. Een Cosyflame is zo gezellig en comfortabel.

 

De aardgashaarden plaatst men gewoon door de muur met een geveldoorvoer (C11) of met een dakafvoer (C31), er zijn enorm veel mogelijkheden in concentrisch 130/200 of parallel 130+130(150). Veel te veel om hier allemaal te vermelden,  maar Cosyflame heeft steeds een oplossing! Zo hebben we oplossingen om tot max 8 meter horizontaal of tot 25meter verticaal te gaan zonder motor, of tot 30 meter in alle richtingen, op en neer, weg en weer met een octopus motor (patent) met kleinere diameters. Heeft u twijfels of iets haalbaars is of u weet zo niet wat de beste technische oplossing is? Maak een schets of breng uw plannen mee en kom dan langs in de fabriekstoonzaal in De Pinte op afspraak. De zaakvoerders staan u met plezier te woord, en zo heeft u gelijk ook al het nieuwste van het nieuwste gezien… aan de bron.

 

Cosyflame ontwikkelde een onzichtbaar gepatenteerd eindstuk voor op of in de schoorsteen, Discreto genaamd, en enkel voor Cosyflame gashaarden uiteraard,. Terwijl de schoorsteen wordt opgetrokken wordt de Discreto ingemetseld, naar keuze voor een enkelwandige flexibel in schouwpotten van 20x20cm of meer of voor een concentrische buis 130/200 er reeds aan vastgemaakt.  Staat de schoorsteen er reeds en is het te laat om er een in te metselen, dan kan u nog steeds de Discreto opbouw gebruiken, nog steeds stukken mooier dan de ronde usdvc-13 kap van 40cm hoog.  Cosyflame maakt ook meerdere Dispar CLP (discreto parallel) uno-duo-trio-quattro: dit zijn multi-discreto’s, wat wil zeggen 1 schoorsteen voor vele gashaarden. Er zijn geen motoren nodig, wat het ideaal maakt voor appartementsgebouwen of villa’s. Een Dispar is veiliger, goedkoper en er kunnen nooit problemen optreden. De hoogte is bijna onbeperkt, horizontaal kunnen de buizen tot 8 meter verlopen. Motoren maken lawaai en motoren of sturingen gaan vroeg of laat defect: wie zal dat dan betalen in gemeenschap? Daar komt miserie van.  Waarom moeilijk maken als het gemakkelijk kan?

 

De meeste Cosyflame Incognito+ gashaarden worden verzonken in de grond, er is amper 11cm diepte in de chape nodig, zelfs bij vloerverwarming onder de haard zijn er nog mogelijkheden. Informeer u in de fabriekstoonzaal in De Pinte.

Hoe dieper een haard is, hoe mooier die is. Heel vaak komt de opening gelijk met de vloer, meestal worden de haarden van 60cm aangekocht. Die zijn niet te dik want uw woonkamer loopt toch optisch gelijk door tot achterin de haard. 

 

Cosyflame is trots op zijn HD-glas, dit is 90% ontspiegeld glas, u zou hijna zweren dat de Cosyflame open is. Het HD-glas van Cosyflame is buitengewoon, het is dan ook extra dik en steviger dan elders. Hierdoor is de kans op breuk zowat onbestaande.  Cosyflame was de eerste op de markt met ontspiegeld glas, wij vonden dit uit voor gashaarden in 2014, echter is glas niet te patenteren. Wij hebben 8 andere patenten. Wij zijn nog steeds koploper en hebben er heel veel ervaring mee, 96% van de Cosyflame’s worden verkocht met HD-glas. Wij leveren u er een product bij, Cosy-HDclean. Dit is een product bekomen uit eigen research. Ja, het is niet omdat u het glas bijna niet ziet dat u het niet jaarlijks eenmaal moet poetsen of wanneer u het vuil ziet worden.

 

De binnenwanden af fabriek in de Cosyflame gashaarden zijn steeds een streling voor het oog! Een opsomming: eindeloos effen gerond antraciet, eindeloos effen gerond roest cortenstaal, verticaal gelijnde zwarte gietijzermotief wanden in 2 varianten gegolfd of strakke lijntjes (deze worden haaks of prisma geplaatst), echt metselwerk dmv baksteentjes of tot strips verzaagde dakpannen (beschikbaar in rood, geel, grijs ruw of grijs gezaagde kant), gekaleide bakstenen of pannenstrip. Het artisanaal metselwerk wordt door Cosyflame verzorgd met zo dun mogelijke voegen. De Cosyflame metsers hebben  meer dan 20 jaar ervaring. In de toonzaal/fabriek staan steeds meerdere gashaarden die in afwerking zijn en die u mag komen bekijken.  Het metselwerk kan ook voorzien worden door de installateur, vraag steeds naar referenties. U kan de haard ook zelf uitmetselen, maar zo makkelijk is het niet: de juiste specie om geen verkleuring te krijgen is een fabrieksgeheim.

Alle Cosyflame gashaarden worden op wielen geleverd bij de verdeler, waarop die eenvoudig bij u wordt binnengeduwd, we hebben een trucje om die eenvoudig in de put te zetten, m.a.w. gewicht maakt niet uit.

 

Nieuw is nu ook de optie binnenverlichting: een 20 watt lamp zit bovenin de Incognito+. Wanneer de haard niet aan het branden is, kan u dieaanzetten. Een haard is doorgaans een zwart gat, met de verlichting erin wordt dit vermeden.  De verlichting maakt u aan met een schakelaar of,  u kan de domotica het voor u laten doen.

 

En er zijn nog opties, zoals knettergeluid  - ja ja, uw haard knispert als een echt houtvuur. Nog een gratis optie: zwart roken: Cosyflame brandt de muur in uw gashaard écht zwart, niet gespoten, de nieuwe nog te plaatsen haard ziet eruit alsof hij er al jaren staat te branden. Nog opties zijn een 3D houtset: in haarden met de grote houtblokken liggen dan extra stammen, deels vóór het HD-glas, deels erachter… het lijkt net alsof de houtstammen erdoor zitten.  Haaks dieptekaders 3,4,5 zijdig omdat de stukadoor eenvoudig zou kunnen afwerken, boogvormdieptekader maakt het wat minder modern, extra dakpannenstrips of vloerplaat om voor de haard te plaatsen of in/op de bodem om de haard dieper te laten lijken.

 

Een Cosyflame Incognito Plus wordt heel vaak op maat gemaakt, voor bestaande stijlschouwen bij een renovatie of nieuw te plaatsen schouwen.  Alle schouwen zijn geschikt  om er een Incognito+ zonder paskader in te plaatsen. Is uw sierschouw een Louis XIII of XIV of XV met boogvorm of een XVI, álles is mogelijk

De Incognito+ is geliefkoosd door monumentenzorg , dat is de oplossing; als die ingebouwd is, zie je niets meer van het toestel.

Heeft u een sierschouw, of uw steenkapper zal u een schouw maken, of uw schrijnwerker één in hout, of u vindt er één in een antiekzaak of u kiest er één in de toonzalen van www.Louise-Marie.eu in De Pinte, alles is mogelijk en bruikbaar.

Bekijk de Incognito Plus Brochure

Cosyflame-brochure-incognito-plus
cosyflame INC+ brochure p2

Download de specificaties

COSYFLAME INC+ infosheet

Incognito Plus technische afmetingen

 

INC+ 070 090 40

 

70.90/40 standaardmaat
75 à 90 maatwerkbreedte

 

INC+ 070 105 40 (P)

 

70.105/40 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

 

INC+ 070 120 40 (P)

 

70.120/40 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

 

INC+ 085 090 40

 

85.90/40 standaardmaat
75 à 90 maatwerkbreedte

 

INC+ 085 105 40 (P)
 

85.105/40 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

 

INC+ 085 120 40 (P)

 

85.120/40 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

 

INC+ 070 090 50

 

70.90/50 standaardmaat
85.80(60 à 88)58 maatwerk

 

INC+ 070 105 50 (P)

 

70.105/50 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

INC+ 070 120 50 (P)

 

70.120/50 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

INC+ 085 090 50

 

85.90/50 standaardmaat
75 à 90 maatwerkbreedte

INC+ 085 105 50 (P)

 

85.105/50 maatwerk
90 à 105 maatwerkbreedte

INC+ 085 120 50 (P)

 

85.120/50 maatwerk
105 à 120 maatwerkbreedte

 INC+ 070 090 60

 

70.90/60 maatwerk
75 à 90 maatwerkbreedte

 INC+ 070 105 60

 

70.105/60 maatwerk
90 à 105 maatwerkbreedte

 INC+ 070 120 60

 

70.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte 

 INC+ 070 150 60 (P)

 

70.150/60 maatwerk
120 à 150 maatwerkbreedte 

 INC+ 085 090 60

 

85.90/60 maatwerk
75 à 90 maatwerkbreedte

 INC+ 085 090(075) 60

 

85.90(075)/60 maatwerk
75 à 90 maatwerkbreedte

 INC+ 085 105 60

 

85.105/60 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

INC+ 085 120 60

 

85.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

 INC+ 085 150 60 (P)

 

85.150/60 standaardmaat
120 à 150 maatwerkbreedte

 INC+ 100 105 60

 

100.105/60 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

 INC+ 100 120 60

 

100.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

 INC+ 100 150 60

 

100.150/60 standaardmaat
120 à 150 maatwerkbreedte

INC+ 100 180 60 (P)

 

100.180/60 standaardmaat
150 à 180 maatwerkbreedte

INC+ 115 105 60

 

115.105/60 standaardmaat
90 à 105 maatwerkbreedte

INC+ 115 120 60

 

115.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

INC+ 115 150 60 (P)

 

115.150/60 standaardmaat
120 à 150 maatwerkbreedte

INC+ 115 180 60 (P)

 

115.180/60 standaardmaat
150 à 180 maatwerkbreedte

INC+ 130 090 60

 

130.90/60 standaardmaat
75 à 90 maatwerkbreedte

INC+ 130 120 60

 

130.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

INC+ 145 090 60

 

145.90/60 standaardmaat
75 à 90 maatwerkbreedte

INC+ 145 120 60

 

145.120/60 standaardmaat
105 à 120 maatwerkbreedte

Patenten

BE1019430A5

BE1018655A3

NL1036627C2

EP2410244B1 + patent pending